JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Eltek köper AIAB DC Systems i Karlstad
Norska Eltek Energy är en av de största leverantörerna av DC-strömförsörjningssystem för mobila och fasta telekomsystem i världen. Det svenska dotterbolagets köp av AIAB DC System visar tydligt att Eltek nu vill stärka sin position även utanför telekom.
I maj i år köpte Eltek tyska Convertronic. Det var den norska koncernens första steg mot att börja leverera strömförsörjningssystem utanför telekomindustrin.

Nu köper Elteks svenska dotterbolag Karlstadföretaget AIAB DC Systems, som utvecklar och levererar allt från små DC-strömförsörjningar till tekniskt avancerade säkerhetslösningar med totalansvar. AIAB DC Systems är lokal distributör av just Convertronics produkter och har produktutveckling i Karlstad och Tyskland.

–  Köpet stärker vår position på den svenska marknaden som helhetsleverantör av DC-strömförsörjning. Vi får även synergieffekter inom bland annat logistik, försäljning och service samt en bredare bas i Sverige genom att vi nu finns i Karlstad, säger Lars Dousa, vd för Eltek Energy i Sverige i ett pressmeddelande.

AIAB DC Systems har 13 anställda och omsätter cirka 30 miljoner kronor per år. I och med köpet blir företaget ett regionalt kompetencenter för systemkonstruktion och tillverkning av Convertronics produktportfölj till bland annat de nordiska och baltiska länderna. Idag har företaget exempelvis ABB, Siemens, Schneider Electric, Banverket, FMV och NSB som kunder.

Förvärvet av AIAB DC Systems innebär att svenska Eltek Energys har 37 anställda och förvänts omsätta 80 miljoner kronor i år. Det kan jämföra med år 2004 då företaget omsatte 38 miljoner och hade runt 15 anställda.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)