JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Imec stärker Indiens halvledarindustri
Det belgiska forskningsinstitutet Imec ska utveckla avancerade CMOS-processer i Indien. Det är slutsatsen när institutet utvidgar sitt forsknings- och utvecklingssamarbete med Indien genom två nysignerade avtal. 
För bara några månader sedan beslutade Imec att börja utveckla ett starkare samarbete med den indiska halvledarindustrin. Nu har forskningsinstitutet skrivit sina två första avtal – ett med det blivande halvledarfoundryt SemIndia och ett med det indiska forskningsinstitutet IISc (Indian Institute of Science).

Indiska SemIndia planerar att bygga en egen halvledarfabrik i indiska Hyderabad och vill nu samarbeta med Imec kring nästa generation halvledarprocesser. Företagets mål är att starta ett halvledarfoundry under nästa år och att verksamheten ska dra igång i större skala i början av år 2009.

Till att börja med ska Imec och SemIndia utveckla foundrylämpade CMOS-processer i 130 och 90 nm för logik och blandsignalskretsar tänkta att sitta i exempelvis mobiltelefoner. I en andra fas planerar de två att gemensamt utveckla 65 och 45 nm-processer.

Idag har Imec även ingått ett avtal med det indiska forskningsinstitutet IISc. Tillsammans ska de två instituten forska på nya material för CMOS-tekniker under 45 nm samt för nanotekniker bortom CMOS-eran. Bland annat har de identifierat rf-CMOS och Mems som två potentiella forskningsområden.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)