JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Måndag blir mobildag
På ett trettiotal platser runt jorden samlas mobiltelefoniintresserade människor en måndag i månaden för att lyssna på intressanta föredrag, mingla och nätverka informellt över en öl eller motsvarande. Det sker inom ett nätverk kallat Mobile Monday, som når Sverige på måndag.
På måndag invigs den svenska avdelningen av Mobile Monday, i Kista Science Tower. Enligt Alisa Devlic, en av initiativtagarna, har redan 85 personer förhandsanmält sig.

Tre talare får varsin kvart på tillställningen. KTH-professorn Mark Smith ska berätta vad det är för fel på mobiliteten i Kista. Mobilnestorn Östen Mäkitalo ska tala om trender inom mobila nät. Och Niklas Granholm från Ericsson ska prata om betalningar på Internet. Bland tillskyndarna finns även forskningslabbet Wireless@KTH.

Initiativtagarnas ambition är att detta ska bli ett månatligen återkommande evenemang som ska vara öppet för alla intresserade. Tanken är just att blanda föreläsare från akademi och industri med informellt socialt umgänge och nätverkande.

Mobile Monday grundades år 2000 då ringsignalsentreprenören Vesa-Matti "Vesku" Paananen bjöd in drygt 50 andra innovatörer inom den finska mobilbranschen till en irländsk pub i Helsingfors. Idag finns nätverket på 30 platser jorden runt. På de flesta ställen träffas man första måndagen i varje månad, och det officiella mötesspråket är alltid engelska.

Mer information finns på www.mobilemonday.se.

 
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)