JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. IP-teknikbolag till börsen
Företaget Tilgin, förr i3 Micro Technologies, ska börsnoteras och gör samtidigt en nyemission på 85 miljoner kronor. Företaget behöver mer pengar för att ta fram de IP-produkter man ser efterfrågan på och för att utveckla bolaget.
Tilgin, som utvecklar och säljer produkter för IP-telefoni och IP-TV, säger sig uppleva en stark efterfrågan från operatörer på utrustning som klarar trippel-play, alltså tv, data och telefoni i samma nät. Genom börsnoteringen och nyemissionen får man inte bara in de pengar som man anser sig behöva - lika viktigt för vd Jan Werne är att bolaget får en kvalitetsstämpel och att fler lär känna företaget då det är börsnoterat.

Jan Werne var förr vd på operatören Utfors som såldes till Telenor. Störste ägare till Tilgin - 33 procent - är finansmannen Mats Arnhög. I styrelsen återfinns Ericssons ex-vd Sven-Christer Nilsson.

Under namnet i3 Micro Technologies var företaget tidigt ute på IP-marknaden med egenutvecklad hård- och mjukvara. Men det dröjde innan försäljningen tog fart. De senaste åren har omsättningen dock ökat rejält. Under årets första nio månader uppgick försäljningen till 283 miljoner kronor. Vinsten har dock låtit vänta på sig. Förlusten hittills i år uppgår till 41 miljoner kronor, men verksamheten i bolaget ska enligt uppgift numera gå plus. Jan Werne har tidigare sagt att han tror på miljardomsättning senast 2009.

Företaget har drygt 100 kunder världen över, varav belgiska Belgacom är störst.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)