JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Kontaktdonens topp tio
Erni är den bästa kontaktdonsleverantören i Europa och Samtec är bäst i USA. Det visar Bishop & Associates årliga ranking.
Bishop & Associates har rankat de tio bästa kontaktdonsföretagen i Europa respektive USA. Rankingen är dock inte baserad på försäljning utan på hur kunderna betygsatt dem.

1147 personer deltog i undersökningen där de fick svara på 13 frågor rörande allt från kvaliteten på produkterna, leveranssäkerhet, ledtider, pris, teknisk support till hur användbar kontaktdonstillverkarnas webbsidor är. På varje fråga fick de avge ett betyg på en sexgradig skala.

Av de som svarade var 49 procent från OEM-företag, 19 procent för CEM-företag och 19 procent från distributörer. Även yrkesmässigt var det bred spridning: 40 procent var ingenjörer och 38 procent inköpare. Totalt rankades 41 företag och Erni placerade sig på första plats i Europa medan Samtec var bäst i USA.

Intressant att notera är att bara ett amerikanskt och ett asiatiskt företag tagit sig in på den europeiska topplistan. Det omvända gäller för USA där bara två europeiska tagit sig in: Phoenix Contact respektive Weidmuller. Övriga är amerikanska.

Image
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)