JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Allt fler kretsar designas i Indien
Indiens betydelse som designhus för halvledarkretsar växer explosionsartat. Fram till år 2010 kommer denna nisch att fyrdubblas och vara värd 2,1 miljarder dollar, spår analyshuset Isuppli.
Det finns fyra faktorer som driver på Indiens tillväxt inom halvledarkonstruktion. Det är halvledarföretagen som i allt högre grad öppnar eller utökar sina konstruktionsavdelningar i landet, det är nystartade oberoende designhus men även indiska konsultföretag som avancerar uppåt i värdekedjan och slutligen den stadiga strömmen av nyutexaminerade ingenjörer.

Till det kan läggas skattelättnader och andra förmåner som den indiska staten erbjuder för att locka utländska företag att etablera sig i landet. Dock saknar landet halvledarfabriker, än så länger.

Större delen av det konstruktionsarbete som sker i Indien utförs på halvledarföretagens egna utvecklingsavdelningar. Runt 50 procent av alla konstruktioner kan hänföras till kommunikation: både trådlös och trådbunden. Därefter kommer konsumentprodukter. Av de konstruktioner som körs är 90 procent i geometrier på 90 nm eller större.

Indiens fristående konstruktionshus sysslar till stor del med verifiering och testning. Få företag är med i hela kedjan från specifikation till tape out. En orsak till det är att hälften av konstruktörerna bara har tre års erfarenhet av konstruktionsarbete.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)