JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Packetfront köper 42Networks
Bredbandsföretaget Packetfront köper sin branschkollega och samarbetspartner 42Networks. Med köpet vill Packetfront förstärka sin position inom produkter och tjänster för IP-telefoni och fiber till hemmet.
Huvudsyftet med affären är att Packetfront vill komma åt den IP-telefoniteknik som 42Networks utvecklat, och integrera den i sina egna system.

- 42Networks produkter kompletterar Packetfront perfekt. Våra bolag är också lika i fråga om historia och företagskultur, säger Packetfronts vd Martin Thunman i ett pressmeddelande.

De båda företagen har samarbetat sedan 2003. Henrik Scharp, vd för 42Networks, tror att marknaden för FTTH kommer att växa kraftigt de närmaste åren.

- Då är det inte bara viktigt att ha bra produkter. Storleken på företaget är också av stor betydelse, säger han i pressmeddelandet.

Telekomföretaget 42Networks har tagit fram en rad produkter för data, telefoni och tv via fiber till hemmet, det som kallas "trippel-play via FTTH". Företaget säljer en server för ändamålet, en så kallad DRG, Digital Residential Gateway, som kan distribuera IP-telefoni och bredbandstjänster till hushåll och företag. Tekniken utvecklades ursprunligen hos Ericsson och produkterna är idag inne på sin femte generation.

42Networks har 50 anställda och beräknas i år omsätta 65 miljoner kronor. Någon köpeskilling meddelas inte.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)