JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Fem av tio snabbväxare är analoga
Så här i slutet av året trillar det in topp-tio-listor över det mesta. Senast i raden är analyshuset IC Insights som sammanställt de tio mest snabbväxande halvledarkategorierna. Analoga produkter lägger beslag på fem av platserna, minnen på tre och digitala produkter på två.
Listan toppas av komparatorer som spås växa med 37 procent vilket är en klar förbättring jämfört med 2005 då tillväxten låg på blygsamma 3 procent. På andra plats hamnar analogkretsar för industri- och andra applikationsspecifika segment med en tillväxt på 31 procent.

Tredjeplatsen intas av DRAM som uppvisar en tillväxt på 27 procent. Volymerna har inte ökat nämnvärt i år men däremot har tillverkarna fått bättre betalt. På fjärdeplatsen återfinns EEPROM med 25 procent och på sjätteplatsen ROM med 22 procent. Den lite överraskande starka tillväxten förklarar IC Insights med att dessa minnestyper används i olika spelkonsoler, bland annat Microsofts Xbox 360 och Sonys PS3 men även i handhållna spelkonsoler och en del smarta telefoner.

På femteplatsen återfinns analoga kretsar till konsumentprodukter med 24 procents tillväxt i år.

Produkterna på topp-tio-listan uppvisar en genomsnittlig tillväxt på 24 procent vilket kan jämföras med fjolårets lista där motsvarande siffra var 19 procent.

Image
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)