JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Sensistor blir franskt
Franska Alcatel köper svenska Sensistor, som gör instrument för täthetsprovning och detektering av vätgas. Sensistor blir också distributör för Alcatel.
Sensistor Technologies i Linköping har köpts av franska Alcatel. Man kommer att ingå i Alcatel Vacuum Technology, vars produkter kompletterar och delvis konkurrerar med Sensistor. Båda sysslar med utrustning som hittar läckor, men svenskarna använder vätgas som spårgas medan fransmännen använder helium.

Sensistor har haft stora framgångar hos kunder som jobbar med bränsleceller, där vätgas används som energikälla. Bland kunderna finns ABB, General Motors och BMW. Läcksökning i telekablar och vattenledningar är andra tillämpningsområden, vilket gjort att även telekombolag som BT, Verizon och Telia har köpt företagets produkter.

I och med affären får Sensistor tillgång till Alcatels världsomspännande återförsäljarnät, vilket enligt vd Claes Nylander ger "en fantastisk möjlighet att globalt utveckla marknaden". Samtidigt blir Sensistor även återförsäljare i Norden för Alcatel Vacuum Technology, och man blir ett "center of excellence" för läcksökning i Norden.

Sensistor, ursprungligen en avknoppning från Linköpings tekniska högskola år 1981, har 20 anställda och omsätter drygt 40 miljoner kronor om året. Någon köpeskilling meddelas inte.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)