JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Vista dikterar flashtillverkarnas vardag
Operativsystemet Windows Vista vill ha en hybridhårddisk i bärbara datorer för att nå toppresultat. Nu bildar minnestillverkarna Hitachi, Samsung, Seagate och Toshiba en industrigrupp som ska driva utvecklingen av hybridhårddiskar. Allt för att blidka Microsoft.
I bärbara datorer har hybridhårddisken och Vista tajta band. Kort sagt fungerar operativsystemet mycket sämre utan en hybridhårddisk, som är en ny typ av hårddisk med ett integrerat flashminne för lagring av data.

– Tekniken är väldigt länkad till Vista idag, säger Kelly O´Sullivan på Hitachi.

En hybridhårddisk gör att en bärbar dator som körs med Vista startar snabbare samtidigt som den kan återgå till viloläge snabbare än då enbart en mekanisk hårddisk används. Tekniken ger också ökad tillförlitlighet och längre batteritid, hävdar Microsoft.

Resultatet är att flashminnestillverkarna ser Vista som en attraktiv marknadskraft. Och alla vill de ha ”Blessing of Microsoft”. Det är också bakgrunden till att de fyra minnestillverkarna Hitachi, Samsung, Seagate och Toshiba nu bildar industrigruppen Hybrid Storage Alliance. Inom gruppen ska man med gemensam kraft försöka driva hybridhårddisktekniken framåt. Förhoppningen är att även Microsoft blir medlem i gruppen inom kort.
 

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)