JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Imsys söker samarbete med KTH
Imsys i Upplands Väsby, som tagit fram Javaprocessorn The Cjip, letar aktivt samarbetspartners inom KTH och forskningsinstitutet Sics. Den amerikanska java- och robotikgurun Bruce Boyes ger draghjälp.
Snart börjar Imsys sälja sin nya processor, IM3000, en storleksordning kraftfullare än allt företaget erbjudit hittills. Nu letar man också efter en rad samarbetspartners som ska ge nykomlingen kritisk massa.

En tilltänkt sådan partner är amerikanska Systronix, lett av java- och robotikentusiasten Bruce Boyes, som därtill undervisar i inbyggda system på universitetet i Utah och leder en robotstandardiseringsgrupp inom OMG, Object Management Group. Han är full av lovord kring Imsys nya krets.

- De som gör inbyggda system måste se till att lämna stenåldern och börja använda modern hårdvara och moderna språk. Java är en uppenbar lösning på många problem, och Imsys nya krets ser mycket lovande ut, säger han.

- Vi siktar på att etablera ett närmare samarbete med Imsys än vi haft tidigare, säger han utan att närmare vilja gå in på vad det samarbetet går ut på.

Bruce Boyes är i Sverige i ett par dagar, och Imsys Roger Sundman passade då på att introducera honom för forskningsinstitutet Sics och för KTH i Kista, något som tydligen slog väl ut.

- Vi hoppas kunna dra igång en fortbildningskurs med Imsys nya krets snart. Fortbildningskurser är ett bra sätt att få in ny teknik i KTHs undervisning, säger Anders Sjögren, utbildningsledare på institutionen för tillämpad IT på KTH i Kista.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)