JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Svenskt SMS på tv kan få pris
Företaget In View har utvecklat produkten Ippi med vars hjälp man kan skicka och ta emot SMS och MMS via tv:n. Produkten är en av sex nominerade i klassen Mest innovativa teknikutveckling på mobilvärldens Oscarsgala, Mobile Innovation Awards.
ImageIppi, vars namn inspirerats av den förste maratonlöparen, greken Pheidippides, är en innovation som skickar SMS och MMS via tv:n. Produkten, som lanseras på mässan 3GSM i Barcelona i februari, ser ut som en rejäl fjärrkontroll och därtill en kontakt som kopplas till tv:ns scart-uttag. Varje Ippi har ett eget telefonnummer och epostadress.

Förutom SMS och MMS kan användaren via den inbyggda mikrofonen även skicka röstmeddelanden. Via USB kan Ippi även ta in bilder från digitalkameror och minnespinnar för vidareskickning.

Grundtanken med Ippi är att förenkla kommunikationen med familj och arbetsplats för den som ofta befinner sig på resande fot. Men användargränssnittet, en enda ratt med tryckfunktion, har även visat sig gångbart för tillämpningar riktade till äldre och handikappade personer.

Ippi är en av sex produkter som nominerats till GSM Associations pris för "Most Innovative Technology Development". Priset, som är sponsrat av Ericsson, delas ut vid en galamiddag den 12 februari, på mässan 3GSM.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)