JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Birgersson vill vakta ditt hem
Det nya företaget Trygghetsbolaget vill göra det enkelt för gemene man att videoövervaka hemmet över Internet, när man är på jobbet eller semester. Tjänsten lanseras tillsammans med svenska nätverkskameratillverkaren Axis.
När det händer något framför din kamera i hemmet, får du ett e-brev eller ett MMS med bilder. Och du kan alltid loggga in på din nätverkskamera över Internet och se vad som händer hemma.

På en presskonferens idag klockan 12 kommer Jonas Birgersson att presentera Trygghetsbolaget och dess nya tjänst, som kräver att du köper en nätverkskamera från Axis.

Att använda nätverks- eller webbkameror för att övervaka hemmet är ingen ny idé. Det finns programvara som tillåter dig att konfiguera godtycklig webbkamera för övervakning av hemmet, larma vid rörelser och skicka epost med videobilagor. Tillverkare är bland annat Digi-watcher, Webcamsoft och Pysoft.

Genom att skräddarsy en tjänst för Axis programmerbara nätverkskamera kan Trygghetsbolaget dock konkurrera med användarvänlighet – du kan vara igång med övervakningen på några klick.

Tjänsten kostar upp till 150 kronor i månaden, plus kostnaden för en Axiskamera, från 2000 kronor, plus överföringskostnaden för mms och sms till din mobil. Då får du se video från ditt hem i fem bilder per sekund i upplösningen 640 x 480 bildpunkter.

Den billigaste tjänster kostar noll kronor i månaden. Då får du inga bilder skickade till mobiltelefonen, men kan titta på din hemmakamera över Internet i en hastighet av en bild per sekund.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)