JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Indien får 3G
Den indiska operatören MTNL har beställt landets första UMTS-nät. Ordern gick till Motorola. Ericssons ansträngningar att sälja 3G-nät till en annan indisk operatör, BSNL, väntar fortfarande på avgörande.
Den indiska operatören Mahanagar Telephone Nigam Ltd, MTLN, har gett Motorola en order på ett UMTS-system med två miljoner UMTS-linjer att installeras kring huvudstaden Delhi, enligt nättidningen Electronic News.

Det är Indiens första UMTS-nät. Ett förbehåll i kontraktet är dock att indiska regleringsmyndigheter ska ge sin välsignelse. När detta ska ske är inte känt.

Motorola bygger för närvarande en fabrik för tillverkning av mobiltelefoner i Indien, en investering i storleksordningen 700 miljoner kronor.

Ericsson har i flera månader varit ytterst nära att få en UMTS-order från en annan indisk operatör, statliga BSNL. I oktober rapporterade bolaget att man fått bekräftelse på att man gett det lägsta budet, och sålunda skulle komma ifråga för 60 procent av ordervärdet på totalt 30 miljarder kronor. Nokia skulle stå för resterande del.

Det upphandlingsförfarandet överklagades dock av Motorola, vilket gjort att affären ännu inte är avslutad. Den 14 december fick Motorola en månad på sig att lägga fram nya argument, varefter Indiens högsta domstol skulle fatta beslut om hela upphandlingen skulle göras om. Det beslutet har ännu inte kommit.



MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)