JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericsson lanserar HSPA-kort
När mässan 3GSM öppnar på måndagsmorgonen ger sig Ericsson åter in på konsumentmarknaden. Trumfkortet är ett instickskort för HSPA som ger 7,2 Mbit/s i datorn.
Mobilnät har täckning snart sagt överallt, men wlan enbart på utvalda ställen. Med 3G-förbättringen HSPA går det att få bredbandsanslutning överallt. Den visionen vill Ericsson lansera som verklighet när jättemobilmässan 3GSM i Barcelona slår upp portarna imorgon.

Ericsson lanserar då sin första konsumentprodukt sedan mobiltelefonerna slogs samman med Sony. Det rör sig om ett instickskort till datorer som klarar HSPA och alla andra GSM-standarder. Tekniken är utvecklad av Ericsson Mobile Platforms. Kortet ska börja säljas inom ett år.

– Vi vill göra mobilt bredband till en massmarknad och med detta initiativ tar vi ledningen. Vi tror att detta är vad som krävs för att marknaden ska ta fart, säger Håkan Eriksson, Ericssons tekniske direktör, i ett pressmeddelande.

Ericssons informationsdirektör Henry Stenson poängterar att produkten visserligen kommer att användas av konsumenter, men att den kommer att säljas till företag.

– Det är en business-to-businessprodukt, säger han till Elektroniktidningen.

Ericsson hoppas framför allt att den ska sätta fart på HSPA-marknaden.

– Man får skilja på korta och långa bollar. Det här är en typisk kort boll, säger han och hoppas att fler HSPA-kort från många aktörer snart når marknaden.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)