JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Början till slutet för Solectron i Östersund?

Inga nya kunder och ålderstigna Ericssonprodukter. Det är orsaken till onsdagens varsel i Solectrons fabrik i Östersund och kanske också början slutet. I varje fall om man ska tro den lokala metallklubben.
– Vi känner en oro och ovisshet inför framtiden så länge vi inte kan se några nya kunder, säger metallklubbens ordförande Karl-Anders Andersson till Länstidningen i Östersund.

I onsdags meddelade ledningen att antalet sysselsatta ska minska med 100 personer. Fabriken har 320 fast anställda men förändringen berör i första hand inhyrd personal. Orsaken är att kretskortsproduktionen ska flyttas till låglöneländer, bland annat Kina. Test och slutmontering blir än så länge kvar i Östersund.

– Vår kund är Ericsson, vi förser dem med inte alltför nya produkter. Det handlar om fasta mobila nät och telefonväxlar. För 3G-system och andra nya produkter har Ericsson valt att bygga upp en egen produktion i Katrineholm.

– Det är Ericssons egen kärnverksamhet. De lägger inte ut utvecklingen av nya produkter på någon underleverantör. Vi kommer alltså helt off-side, säger Karl-Anders Andersson.

Han är frågande till varför det är så svårt att få nya kunder, trots att kompetensen i företaget är god.

– Här finns hela konceptet och vi borde rimligtvis vara attraktiv med rätt marknadsföring, säger Karl-Anders Andersson till Länstidningen.

Fabriksledningen har sedan några år tillbaka letat efter både större och mindre kunder men hittills har ansträngningarna varit förgäves.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)