JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. En mobil under 25 dollar
De senaste mobiltelefonerna för den kinesiska och indiska marknaden innehåller komponenter för cirka 25 dollar. Det visar en analys av amerikanska Portelligent.
Företaget har plockat isär två GSM-telefoner från Motorola respektive kinesiska Bird. Det är MotoFone F3 respektive Ningo Bird S198+, som båda är avsedda för enbart prat.

Telefonerna är uppbyggda kring kretsar från Texas Instruments respektive Infineon. Totalt finns det färre än 10 integrerade kretsar i telefonerna och till det kan adderas runt 150 små aktiva och passiva komponenter.

– Genom att reducera kretsytan för både minneskomponenter och andra komponenter liksom att reducera antalet passiva komponenter i rf-delen bidrar till den lägre materialkostnaden, säger Jeff Brown på Portelligent till EE Times.

Han noterade två intressanta saker med Motorolatelefonen. Det ena var att den innehöll en flexibel display från E-Ink. Det andra var att telefonen enbart innehöll ett NOR-flash på 2 Mbyte. Telefonen saknade helt SDRAM och PSRAM.

– Det är första gången vi hittar den här typen av skärm i en telefon. Den är mer stryktålig och adderar ett visst mått av coolhetsfaktor till telefonen, säger Jeff Brown till EE Times.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)