JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Prevas köper del av Flextronics
Konsultbolaget Prevas tar över 13 konsulter från Flextronics i Stockholm. Samtidigt höjer man sin egen ambition - nu vill bolaget bli ett nordiskt konstruktionshus på den internationella marknaden.
Tack vare en rad förvärv de senaste åren har Prevas vuxit till snart 350 medarbetare. Senaste affären rör Flextronics, vars Stockholmsdel av konsultverksamheten blir en del av Prevas från 1 april. Avdelningen har rötter i Bluelabs, före detta Frontec, som hade verksamhet i Göteborg, Linköping och Stockholm.

- Vi köpte Linköpingsdelen för två år sedan, och nu fick vi även möjlighet att förvärva Stockholmsdelen. Jag är jätteglad - det är ett extremt kompetent gäng, säger Prevas vd Anders Englund.

Framför allt är det elektronik för höghastighetskommunikation där konsulterna från Flextronics kan bidra med kompetens inom såväl hård- som mjukvaruutveckling. I köpet ingår att Prevas tar över leveranskontrakt till Ericsson och andra telekombolag i Stockholmsområdet.

- Efterfrågan på den typen av tjänster har varit större än vi kunnat hantera.

Samtidigt höjer Anders Englund ambitionen för Prevas.

- Tidigare sa vi att vi ville bli ledande i Norden på inbyggda system. Det tycker vi att vi nått nu. Så nu vill vi bli ett nordiskt utvecklingshus på den globala marknaden, säger han.

Redan är omkring 15 procent av Prevas verksamhet utomlands, från länder i Europa samt Kina och Japan. Anders Englund tror att den internationella andelen kommer att öka, samtidigt som han menar att marknaden växer kraftigt.

Med köpet har Prevas 120 konsulter i Stockholm. Någon köpeskilling är inte offentliggjord.

Bland Prevas tidigare förvärv märks Realfast i Västerås, två delar av Teleca i Stockholm och Uppsala, danska IO Technologies och Avantel i Stockholm.  

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)