JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Intels första fab i Kina
Efter veckor av spekulationer bekräftade Intel idag att företaget ska investera 2,5 miljarder dollar i en helt ny halvledarfabrik i Dalian i nordöstra Kina. Bygget påbörjas redan i år och fabriken ska tas i drift i början av 2010.
Fabriken som får beteckningen Fab 68 blir den första som Intel bygger i Asien. Det är dessutom 15 år sedan som Intel senast byggde en fabrik på ett helt nytt ställe. Då var det Irland. Intel har annars alla sina fabriker i USA förutom för flashminnen som tillverkas i Israel.

– Kina är vår snabbast växande stora marknad och vi anser att det är kritiskt att vi investerar i marknader som kommer att växa för att bättre kunna serva våra kunder, säger Intels vd Paul Otellini i ett pressmeddelande.

Fab 68 kommer att tillverka kringkretsar som används tillsammans med Intels processorer. Tillverkningen blir på 300 mm-skivor men företaget säger ingenting om vilken kanalbredd man ska använda. Idag finns det exportrestriktioner för utrustning till de mest avancerade halvledarprocesserna.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)