JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Intels första fab i Kina

Efter veckor av spekulationer bekräftade Intel idag att företaget ska investera 2,5 miljarder dollar i en helt ny halvledarfabrik i Dalian i nordöstra Kina. Bygget påbörjas redan i år och fabriken ska tas i drift i början av 2010.
Fabriken som får beteckningen Fab 68 blir den första som Intel bygger i Asien. Det är dessutom 15 år sedan som Intel senast byggde en fabrik på ett helt nytt ställe. Då var det Irland. Intel har annars alla sina fabriker i USA förutom för flashminnen som tillverkas i Israel.

– Kina är vår snabbast växande stora marknad och vi anser att det är kritiskt att vi investerar i marknader som kommer att växa för att bättre kunna serva våra kunder, säger Intels vd Paul Otellini i ett pressmeddelande.

Fab 68 kommer att tillverka kringkretsar som används tillsammans med Intels processorer. Tillverkningen blir på 300 mm-skivor men företaget säger ingenting om vilken kanalbredd man ska använda. Idag finns det exportrestriktioner för utrustning till de mest avancerade halvledarprocesserna.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)