JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Sony Ericsson stärker banden med Taiwan
Mobiltelefonleverantören Sony Ericsson uppgraderar statusen på sitt inköpskontor i Tawain till ODM-center vilket stärker banden med de lokala telefontillverkarna, rapporterar nyhetstjänsten cens.com.
När Sony Ericsson i slutet av mars skrev ett licensavtal med franska telefontillverkaren Sagem kring lågprismobiler som ska säljas i tillväxtländer som Kina och Indien befarade många asiatiska tillverkare att de skulle bli förlorare. Men så ser det inte ut att bli.

Sony Ericsson planerar uppenbarligen för en offensiv inom lågprissegmentet och enligt den taiwanesiska nyhetstjänsten cens.com har företaget uppgraderat sitt inköpskontor i Taiwan till att bli ett så kallat ODM-center. Sedan tidigare förser taiwanesiska Arima Sony Ericsson med enklare mobiler men företaget har också slutit avtal med Chi Mei och Compal om leveranser av telefoner.

Förlorare i den här rockaden är kontraktstillverkaren Flextronics som enligt cens.com inte längre får tillverka de enklaste telefonmodellerna åt Sony Ericsson
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)