JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. KTH parar ihop svenska och kinesiska fotonikföretag
KTH i Stockholm erbjuder, tillsammans med Zhejiang universitetet i Kina, "match-making" mellan den svenska och kinesiska fotonikindustrin. Forskningsinstitutet Acreo och det svensk-kinesiska konsultföretaget Fuyang Photonics är engagerade i samarbetet.
Det är KTH:s och Zhejiang universitetets gemensamma institution inom optisk forskning, The Joint Research Center of Photonics (Jorcep), som håller i projektet "Match-making between Swedish producers and Chinese buyers & partners".

Tanken är att man inom projektet ska presentera svenska små- och medelstora företag inom fotonikbranschen på den kinesiska marknaden och etablera relationer mellan svenska och kinesiska företag för att på så sätt skapa ett ökat handelsutbyte. Det kan vara allt från att öppna dörrar för export till att hjälpa svenska innovatörer att lägga produktion i Kina och skapa förutsättningar för kinesiska investerare att satsa på en industrietablering i Sverige.

– Genom vår långa närvaro i Kina och mycket intensiva forskarutbyte mellan länderna har vi goda relationer med det kinesiska näringslivet, något som vi vill förmedla till svenska företag, säger professor Lars Thylén, KTH, som sitter i ledningen för Jorcep.

Projektet innehåller affärsanalys med fokus på Kina. Potentiella kinesiska samarbetspartners kommer att handplockas till deltagande svenska företag. Tanken är också att inom projektet samordna svensk medverkan vid viktiga teknikmässor och konferenser i Kina.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)