JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Sematech drar till New York
Den amerikanska halvledarforskningsorganisationen Sematech blir en viktig partner i delstaten New York och universitet i Albanys ambition att göra orten till ett centrum för halvledar- och nanoteknik. Sematech förlägger också sitt internationella huvudkontor i Albany, strax norr om New York.
Sematech har allt sedan starten 1987 haft Austin i Texas som bas och en hel del av verksamhet blir kvar där. Men delstaten New Yorks ambition att skapa ekonomisk tillväxt genom att satsa på avancerad forskning har uppenbarligen attraherat Sematech.

Organisationen började samarbeta med klustret i Albany redan 2003 och nu meddelar Sematech att allt arbete kring kommersialisering av nya litografitekniker, tredimensionella byggsätt liksom mätteknik kommer att ske i Albany. Till sitt förfogande får Sematech 700 forskare från det center för Nanoteknik som kallas UAlbany NanoCollege's Albany NanoTech complex.

Enligt uppskattningar från Medea+ (som samlar den europeiska halvledar- och utrustningsindustrin) så har delstaten New York hittills investerat över 500 miljoner dollar i Albany. Till det kan läggas 2,5 miljarder som olika företag spenderat i Albany.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)