JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Transmode får uppdrag i Polen
Polska Exatel ska bygga ut sitt nät med Transmodes plattform för optisk våglängdsmultiplexering. Exatel är Polens näst största leverantör av tele- och datakomtjänster.
Optoföretaget Transmode har tecknat ett flerårigt avtal med Exatel, som ska använda den svenska tekniken i sina framtida nät. Utbyggnaden kommer att göras i samarbete med Transmodes partner FCA.

Första delen i utbyggnaden har startat och i detta skede är målet att erbjuda operatörstjänster till storföretag och banker. Exatel har dock beslutat att även använda Transmodes plattform för den fortsatta utbyggnaden av stadsnätsegmenten i sitt nationella nät.

– Som en av de största tjänsteleverantörerna i Polen är det viktigt för oss att välja rätt teknik. Funktionalitet, pris och enkel drift är avgörande faktorer. Plug-and-play-funktionaliteten hos Transmodes plattform gör att vi snabbt och enkelt kan lansera nya tjänster, säger Pawel Olech på Exatel i ett pressmeddelande.

Exatel bildades efter en sammanslagning av Tel-Energo och Telbank och är Polens näst största nätverksoperatör. Företagets nät når över 400 städer och samhällen och är sammanlänkat med alla större nationella och internationella internetoperatörer.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)