JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Transmode får uppdrag i Polen

Polska Exatel ska bygga ut sitt nät med Transmodes plattform för optisk våglängdsmultiplexering. Exatel är Polens näst största leverantör av tele- och datakomtjänster.
Optoföretaget Transmode har tecknat ett flerårigt avtal med Exatel, som ska använda den svenska tekniken i sina framtida nät. Utbyggnaden kommer att göras i samarbete med Transmodes partner FCA.

Första delen i utbyggnaden har startat och i detta skede är målet att erbjuda operatörstjänster till storföretag och banker. Exatel har dock beslutat att även använda Transmodes plattform för den fortsatta utbyggnaden av stadsnätsegmenten i sitt nationella nät.

– Som en av de största tjänsteleverantörerna i Polen är det viktigt för oss att välja rätt teknik. Funktionalitet, pris och enkel drift är avgörande faktorer. Plug-and-play-funktionaliteten hos Transmodes plattform gör att vi snabbt och enkelt kan lansera nya tjänster, säger Pawel Olech på Exatel i ett pressmeddelande.

Exatel bildades efter en sammanslagning av Tel-Energo och Telbank och är Polens näst största nätverksoperatör. Företagets nät når över 400 städer och samhällen och är sammanlänkat med alla större nationella och internationella internetoperatörer.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)