JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Sigfridsson satsar på Ideon
Beijer Electronics VD Göran Sigfridsson har meddelat att han vill gå i pension i samband med bolagsstämman 2008. Därmed letar företaget ny VD.
Beijer Electronics VD Göran Sigfridsson vill gå i pension i samband med bolagsstämman 2008. Han har varit med sedan starten 1981 och vill utnyttja den pensionsplan som blir tillgänglig när han fyller 60 nästa år.

– Vi startade i en tid när varje bolag med självaktning skulle ha en elektronikdel, ungefär så som det är med IT i dag. Jag fick frågan från G&L Beijers VD och eftersom de var leverantörer till industrin låg området automation nära till hands. Det började som ett agenturföretag och då trodde nog ingen att egna produkter skulle bli så en så stor och stark del av Beijer Electronics, säger Göran Sigfridsson till nyhetstjänsten Rapidus.

Göran Sigfridsson har dock planer efter pensioneringen. I våras gick han in i styrelsen för Ideonbolaget ComPower. Han tänker åta sig en del styrelseuppdrag, gärna för större bolag säger han. Men han fokuserar gärna på Lund och Ideon. 

– Jag är ju tekniker i grunden och älskar att jobba med teknik i kombination med marknadsföring, som styrelseledamot eller rådgivare till unga bolag, säger Sigfridsson.

Beijer Electronics halvårsresultat landade på 30,9 miljoner kronor efter skatt. Det är en ökning med 6 miljoner kronor eller 24 procent. Omsättningen ökade med 29 procent till 463,9 miljoner kronor. Målet för helåret är att omsätta en miljard kronor. Göran Sigfridsson är övertygad om att företaget kommer klara målet och tycker det ger ett bra tillfälle att lämna över till en ny VD. 

– Men den som känner styrelsen vet att de inte är nöjda med en miljard, utan vill fortsätta växa. Det finns många företag ute i världen som startade för 25-30 år sedan som familjeföretag och vi ligger väldigt rätt för förvärv. Men det ska ske i kombination med organisk tillväxt, säger Göran Sigfridsson.

Han kommer att stå till bolagets förfogande som senior rådgivare kring förvärvsfrågor även efter pensioneringen.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)