JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Svensk militärforskning i USAs tjänst
Ångström Aerospace ska utveckla teknik för att kontrollera temperaturen på framtidens satelliter åt amerikanska försvaret.
Ångström Aerospace från Uppsala har skrivit kontrakt med amerikanska Air Force Research Laboratory (AFRL) på att under två år utveckla teknik för att styra temperaturen på framtidens snabbinsatssatelliter.

Sådana satelliter kan skjutas upp med ett stridsflygplan eller en liten bärraket och inom några timmar befinna sig operativt i omloppsbana. Satelliterna förväntas bli en nyckelkomponent i många försvar och organisationer för samhällets säkerhet.

- Detta är ett viktigt första steg på vägen mot riktigt kraftfulla snabbinsatssatelliter. Vår tidigare utveckling och produkter kommer tillsammans med denna beställning att utgöra nyckeltekniker för framtidens satelliter. Speciellt intressant är det för små länder, som Sverige som till rimliga kostnader kan få tillgång till egna observationssatelliter, säger Fredrik Bruhn som är vd för Ångström Aerospace.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)