JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nokia-Siemens knakar i fogarna
Det blott halvårsgamla telekombolaget Nokia-Siemens Networks kan vara på väg att lösas upp. Nye Siemenschefen Peter Loescher är klart missnöjd med företagets utveckling och fackföreningen IG Metall hävdar att Siemens försöker bli av med sin andel.
Det surrar av rykten kring det av Nokia och Siemens samägda telekombolaget Nokia Siemens Networks, NSN, - en av Ericssons största konkurrenter på infrastruktursidan. I förra veckan berättade den stora tyska fackföreningen IG Metall att Siemens kan vara på väg att försöka bli av med sin halva i bolaget. Och i fredags sa Peter Loescher, Siemens chef sedan i juli, att "vi är absolut inte nöjda med NSN", till nyhetsbyrån Reuters.

En skilsmässa mellan bolagen är dock inte enkel. Enligt Reuters har bolagen förbundit sig att driva det samägda bolaget åtminstone till 2013. Att bryta upp företaget före dess kräver båda parters medgivande. Och från Nokias håll har inte någon sådan ambition hörts över huvud taget.

Det var så sent som i juni i fjol som Nokia och Siemens berättade om planerna på att fusionera infrastrukturverksamheterna, i Siemens kommunikationsdivision och Nokias nätverksgrupp. Det samägda bolaget lanserades i februari i fjol men fick inte full fart förrän i april, försenat av bland annat mutanklagelserna mot Siemens.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)