JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Konsultbolaget Lundinova med 35 anställda köptes den 1 januari av den norska inbyggnadsjätten Data Respons för 15 miljoner kronor. En summa som kan bli större om bolaget går bra de närmaste åren.
Med köpet av Lundinova stärker Data Respons sin ställning i Öresundsregionen och befäster positionen som en av de ledande aktörerna inom inbyggda system i Norden.

Lundinova grundades 2001 av nio konsulter under ledning av Johan Marnfeldt. De nio hade tidigare jobbat på konsultbolaget Svep, men sade upp sig för att starta eget i samband med att Svep köptes av tyska Dialog Semiconductor. Dialog lade sedermera ned sin verksamhet i Lund under 2003.

Lundinova har i huvudsak varit ett konsultbolag, med Sony Ericsson, Electrolux och Akzo Nobel som viktiga kunder. Men man har även tagit fram en del egna produkter, bland annat en Arm- och Linuxbaserad plattform (länk) och en Wifi-baserad IP-telefon (länk). Företaget har även presenterat planer på att göra en läsare och ett distributionssystem för e-böcker, ett slags litteraturens svar på Itunes (länk).

Företaget omsatte i fjol omkring 34 miljoner kronor och har varit lönsamt sedan starten. Köpeskillingen anges till minst 15 miljoner kronor, en summa som dock kan ökas om resultatet under 2008 och 2009 uppnår vissa mål.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)