JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Två miljoner till snabbt svenskt inbyggnads-OS

Zebor Technology, ett startupbolag inom innovationssfären Stockholm Innovation and Growth, har fått två miljoner kronor i riskkapital från sfärens fond Sting Capital.

Zebor Technology utvecklar en multimedieplattform där den centrala delen är företagets egna operativsystem, ZDOS, som till skillnad från andra operativsystem startar på kortare tid än en sekund och samtidigt är betydligt strömsnålare än alternativen. Sting Capital investerade i bolaget redan i oktober i fjol, och gör nu en följdinvestering. Zebor har tidigare meddelat att man är på god väg att lämna kuvösmiljön för att stå på egna ben utanför Sting-sfären.

För pengarna ska Zebor portera webblädare och grafikapplikationsgränssnittet OpenGL till sitt operativsystem.

- Vi ska kunna köra rörlig bild i full HD på så lite som en 0,8 GHz-plattform, säger Zebors marknadschef Martin Ljunggren i ett pressmeddelande.

Många läsare känner även Zebor Technology som en av deltagarna i Showcase Sweden, Elektroniktidningens och Stockholmsmässans gemensamma satsning under mässan Elektronik/EP i januari med syfte att locka ungdomar till elektronkbranschen.

 

 

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)