JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. KK-stiftelsen söker vd

En av Sveriges större forskningsfinansiärer, Stiftelsen för kunskaps- och kompetensutveckling, söker en ersättare till Madeleine Caesar som meddelat att hon slutar som vd under våren 2009. KK-stiftelsen står för en stor del av pengarna till den svenska elektronik- och fotonikforskningen.

KK-stiftelsen stöder en rad forskningsprogram som enligt stiftelsens statuter ska vara nyskapande, långsiktiga och strukturförändrande. Sedan starten 1994, då stiftelsen bildades med medel från de dåvarande löntagarfonderna, har cirka 5,5 miljarder kronor delats ut, i första hand till de lärosäten som inrättats efter 1977.

Nu söker stiftelsen en ny vd, då nuvarande chefen Madeleine Caesar fyller 60 år i vår och tänker pensionera sig. Hon har varit vd sedan 1999.

Den person som stiftelsen söker förväntas öka de internationella kontakterna och samarbetet och öka samverkan med andra forskningsfinansiärer och myndigheter jämte förvalta den nuvarande verksamheten. Stiftelsen letar brett  och väntar sig ansökningar från såväl näringslivet som högskolor, andra forskningsfinansiärer, forskningsinstitut eller departement.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)