JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Tysk Renesasfabrik blir foundry

Två chefer på den japanska halvledartillverkaren Renesas fabrik i tyska Landshut tar över anläggningen för att där bedriva foundryverksamhet. Fabriken har 500 anställda och producerar kretsar med geometrier på 0,35 och 0,18 um.
Under 28 år har japanska Renesas producerat halvledare i Landshut, på sistone med fokus på styrkretsar för smarta kort. Men i takt med utvecklingen har företagets behov av 0,35- och 0,18 um-teknik minskat. I valet mellan att investera i Landshut och att sälja av anläggningen har man nu valt det senare, vilket innebär att Renesas koncentrerar sin kretsproduktion till andra större fabriker, främst i Japan och andra länder i Asien.

Köparen av fabriken heter Silicon Foundry Holding, SFL, ett bolag som nyligen startats av två före detta chefer på Renesasfabriken, Michael Lehnert och Gerhard Spitzlsberger tillsammans med en produktionsexpert, Hans-Martin Dudenhausen. Affärsidén är att agera foundry och på uppdrag förse europeiska kunder med små och medelstora volymer av blanda analog-digitala kretsar.

Det slutgiltiga avtalet är inte färdigförhandlat ännu, men väntas enligt ett pressmeddelande från Renesas undertecknas inom en snar framtid. Huruvida de nya ägarna tänker låta alla anställda stanna kvar är en av de frågor som inte besvarats ännu, inte heller om Renesas tänker göra några beställningar för att trygga starten för det nya företagets verksamhet.
 

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)