JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mikromakarna står rustade för framtiden

Under sommaren har kontraktstillverkaren Mikromakarna i Pajala uppgraderat hela sin produktionskedja. Drygt sex miljoner kronor har investerats i nya maskiner och utbildning.
– Nu är vi bäst. Vi har den bästa produktionen, bästa utrustningen och bästa personalen, kort sagt en produktionsanläggning i absolut toppklass. Dessutom skulle jag vilja säga att vi har de bästa kunderna med bra produkter som har stor potential inom sina respektive marknader, säger Bengt Storvall, vd vid Mikromakarna i ett pressmeddelande.

Hela produktionskedjan –  från ytmonteringsutrustning till lödugn och avsyning – har uppgraderats.  Uppgraderingen av AOI-utrustningen medför bland annat att avsyningen går åtta  gånger snabbare än tidigare samt att all programmering sker offline. Till detta kommer att personalen utbildats.

Mikromakarna har 40 anställda, kör i treskift och omsatte i fjol 70 miljoner kronor. Den just avslutade uppgraderingen ger företaget en kapacitet som är mer än fördubblad.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)