JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Enea skapar kompetenscentrer för tjänster

Inbyggnadskonsulten Enea fortsätter sin strategiska satsning på kompetenscenter och startar nu Enea Communications Center (ECC). Syftet är att hjälpa utrustningstillverkare att överblicka och utvärdera olika mellanvaror innan konstruktionsarbetet drar igång.
– Ska vi bygga vår nästa plattform på en proprietär mellanvara eller kring öppen källkod, eller kanske något däremellan? Det är en avgörande frågeställning för varje utrustningstillverkare, säger Åsa Landén Ericsson, vd och koncernchef för Enea, i ett pressmeddelande.

För utrustningstillverkare, framförallt inom telekom, har det blivit allt vanligare att gå från egenutvecklad, proprietär hård- och mjukvara, till kommersiella förintegrerade plattformar, kallade COTS.

– Mellanvara med krav på hög tillgänglighet är nästa kategori av mjukvara som är aktuell för COTS-revolutionen, säger Åsa Landén Ericsson.

Samtidigt vill hon varna för att introducera ny plattformsteknik – det är inte riskfritt. Genom att skapa kundanpassade workshops vill Enea därför göra det möjligt för utrustningstillverkare att överblicka och utvärdera olika mellanvaror i ett tidigt skede i konstruktionsfasen. Det är avgörande för ett gott resultat eftersom mellanvaran är en viktig byggsten i kommunikationsintensiva plattformar.

– Genom workshops kan vi stötta kunder inom kommunikationsintensiva industrier som telekom, flyg och försvar med att utvärdera, utveckla och ta i bruk komplexa plattformar, säger Åsa Landén Ericsson.

Den svenska inbyggnadskonsulten har under det senaste året inlett en strategisk satsning på att starta kompetenscentra. I dag driver företaget Wireless Solution Center, som är inriktat på mobilindustrins behov, samt Enea Linux Competence Center, för plattformsutveckling på Linux.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)