JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Note tar höjd för konjunkturnedgången
Kontraktstillverkaren Note vill minska antalet anställda i Sverige med ytterligare 100 personer för att anpassa kostymen till en volymnedgång på så mycket som 30 procent.
­– Under årets första tre kvartal var vår försäljning något över föregående års. Även under inledningen av det fjärde kvartalet utvecklades försäljningen positivt. Marknadsläget för industrin har emellertid försämrats påtagligt, vilket medför att vi för det fjärde kvartalet räknar med cirka 10 procent lägre försäljning än i fjol. Volymnedgången är hänförlig till den snabba försvagningen av industrikonjunkturen samt i flera fall till en anpassning av lagren nedåt hos våra kunder. Nu vidtar vi ytterligare kraftfulla åtgärder för att anpassa vår kostnadsstruktur till en förväntad lägre volymutveckling under 2009, säger Notes vd Arne Forslund i ett pressmeddelande.

Företaget ska därför minska personalen med ytterligare 100 personer i Sverige vilket kan läggas till de 300 som varslades i fjol. Det är fortfarande oklar vilka orter som drabbas men Note kommer efter neddragningen att ha cirka 300 anställda i Sverige.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)