JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Note stänger i Gdansk

Kontraktstillverkaren Note lägger ner sin produktionsverksamhet i polska Gdansk. Samtidigt varslas 15 personer vid fabriken i Norrtälje. Enligt företaget är detta ett led i tidigare annonserade besparingsåtgärder.
När Note stänger sin fabrik i polska Gdansk förlorar ett 80-tal personer jobbet. Kvar i Gdansk blir bara ett inköpskontor.

– Produktionen flyttas över till våra andra enheter, säger Notes informationschef Sarah Hallberg till Elektroniktidningen.

Samtidigt varslas 15 personer vid fabriken i Norrtälje. Förhandlingar med facken ska påbörjas, men enligt Sarah Hallberg kommer det framförallt att handla om tjänstemän som varslas.

Hon tonar ner dramatiken i händelserna.

– Det här är en del i den plan för besparingar som vi lade fram vid årsskiftet. Det är inte speciellt märkvärdigt, säger hon.

Note minskade i fjol sin omsättning med 30 procent till 1200 miljoner kronor och gjorde en förlust på 91 miljoner. Man har tidigare sålt fabriken i Skellefteå efter att ha tappat Ericsson som kund där. Företaget bad bad nyligen aktieägarna om ett kapitaltillskott på 87 miljoner kronor.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)