JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Rimaster växer igen
Kontraktstillverkaren Rimaster har anställt över 100 personer hittills i år, varav ett 15-tal i Sverige, och ser nu framtiden an med tillförsikt. Det är en rejäl kontrast mot finanskrisåret 2009 då drygt 200 anställda fick lämna bolaget.
För ett år sedan var läget tufft för Rimaster, en kontraktstillverkare med fokus på elsystem, kablage och elboxar.

– Flera av våra kunder hade helt slutat att beställa, och andra gått ner på nivåer som tidigare betraktats som marginal, berättar vd Jan-Olof Andersson i ett pressmeddelande.

Företaget tvingades då avskeda ett stort antal personer. Men samtidigt såg man över företagets struktur och rutiner, hittade nya sätt att arbeta och ökade såväl kompetensen som den ekonomiska styrkan, säger Andersson.

– Vi är ett starkare företag idag, konstaterar han.

Sedan årsskiftet har alltså över 100 personer anställts. De flesta nya rekryterna finns i företagets fabriker i polska Czaplinek och kinesiska Ningbo, men ett 15-tal har tillkommit här hemma. Rimaster har rötterna i Rimforsa där även huvudkontor och en fabrik finns, men företaget har också produktion i Kisa och i Söderhamn samt utveckling i Jönköping och Söderhamn. 

– Vi är på rätt väg, och vi har överlevt krisen. Nu har vi fått tillbaka våra gamla kunder och även fått in en del nya. Inom vissa enheter går vi faktiskt för fullt, säger Jan-Olof Andersson.

Enda problemet för företaget, enligt honom, är att tillgången på komponenter och andra material lägger hämsko på förmågan att kunna leverera i den takt som kunderna önskar.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)