JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Tilly lämnar Obducat
Lars Tillys sejour som vd på nanoteknikbolaget Obducat blev inte ens ett halvår lång. Han ersätts omedelbart av förre vd:n Patrik Lundström.
I ett kortfattat pressmeddelande berättar Obducat att Patrik Lundström tillträder som tillförordnad vd då Lars Tilly lämnar bolaget "efter en ömsesidig överenskommelse med bolagets styrelse". Lundström tillträder med omedelbar verkan.

Patrik Lundström var tidigare vd på Obducat 2002-2009, och blev i förra veckan invald i styrelsen. Han hör också till de större ägarna i bolaget då han tillsammans med styrelseordförande Henri Bergstrand är storägare i European Nano Invest som äger 4 procent av kapitalet och 15 procent av rösterna i Obducat.

Lars Tilly tillsattes som vd i november i fjol (länk) i tillträdde posten den 1 februari i år. Han var tidigare forskningschef på Ericsson i Lund, och har en bakgrund inom hårdvaruutveckling. Bland annat är han teknologie doktor i halvledarfysik och var drivande bakom kommunikationsklustret Mobile Heights i Lund.

– Det här är ett disruptivt tekniksprång. Obducat har en mycket stark patentportfölj, sa Tilly till Elektroniktidningen vid tillträdet (länk).

Lars Tilly vill inte kommentera avhoppet.

I förra veckan publicerade sydsvenskan.se en artikel som ifrågasatte Obducats största order genom historien (länk).

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)