JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Fortsatta förluster för Partnertech
Oförändrad omsättning och allt större förluster. Så kan man sammanfatta de nio första månaderna för Sveriges klart största kontraksttillverkare Partnertech.
Partnertechs omsättning landade på 482,1 miljoner kronor för tredje kvartalet i år, vilket är en liten ökning från fjolårets siffra på¨478,3 miljoner kronor. För årets nio första månader är omsättningen därmed uppe i 1563,5 miljoner konor vilket är en svag nedgång jämfört med motsvarande period i fjol som slutade på 1592,0 miljoner kronor.

Trots en stabil omsättning har Partnertech svårt att hålla näsan över vattenytan. För tredje kvartalet blev det en förlust på rörelsen med 5,5 miljoner kronor. Hittills i år ligger rörelseförlusten på 21,8 miljoner konor vilket är sämre än i fjol då förlusten för motsvarande period landade på 5,0 miljoner kronor.

Den nya vd:n Leif Thorwaldsson är dock försiktigt optimistisk i sin kommentar:

”Resultatet för perioden visar att vi fortsatt har en del att göra för att visa uthållig lönsamhet och tillväxt, men jag är trots det positiv inför framtiden och Partnertechs utveckling. Med Myslowice-fabriken på plats har vi en mycket bra industriell struktur med ett brett och konkurrenskraftigt erbjudande. Flertalet enheter visar positivt resultat och för övriga har vi vidtagit åtgärder för att föra utvecklingen i rätt riktning.”
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)