JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericsson krymper sina HSPA-moduler
De senaste HSPA-modulerna från Ericsson är 40 procent mindre och tre gånger snabbare än föregående generation, och därtill 30 procent strömsnålare. Surfplattor är en typisk tillämpning.
Om Ericssons vision med 50 miljarder uppkopplade prylar år 2020 ska bli verklighet så krävs förstås kretsar som står för kommunikationen. Företaget har därför tagit fram två nya HSPA-moduler för inbyggnad i exempelvis surfplattor och annan utrustning där mobilt bredband kommer till pass.

Modulerna, C5621gw och H5321gw är tunnare än föregångarna och upptar 40 procent mindre yta samtidigt som de bara drar 70 procent av strömmen. De följer HSPA-standarden som ger 21 Mbit/s i nerlänken och 5,76 Mbit/s i upplänken, vilket är tre gånger snabbare datatakt än förra generationens moduler från företaget. Båda modulerna bygger på ST-Ericssonmodemet Thor, som hanterar alla mobilstandarder från GSM via Edge och WCDMA upp till HSPA+.

Enligt Ericsson ger inbyggda moduler flera fördelar jämfört med externt anslutna donglar. Antenn- och systemprestanda kan optimeras, och strömförbrukningen minimeras.

H5321gw är främst tänkt för surfplattor, medan C5621gw  är tänkt för annan konsumentelektronik, exempelvis videokameror. Modulerna kommer att bli tillgängliga för kunder i oktober.

Ericssons tidigare moduler finns, eller håller på att konstrueras in, i ett hundratal modeller av bärbara datorer, och i 25 modeller av surfplattor. De första produkterna med de nya modulerna väntas nå konsumentledet i slutet av året.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)