JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Intel rekryterar ex-Nokianer
När Nokia planerar neddragningar av sin personalstyrka står andra företag på kö för att anställa några av de friställda. Först på plan är Intel, som tänker starta ett finskt utvecklingscenter med 200 ingenjörer.
Finska fackföreningar befarar att Nokia kommer att göra sig av med så många som 6000 personer inom forskning och utveckling (länk) i och med anammandet av Microsofts operativsystem. Det innebär att det plötsligt kommer att finnas gott om kvalificerade ingenjörer på den finska arbetsmarknaden. Vilket enligt nyhetsbyrån Reuters fått stora företag som Intel, Google, Skype och Samsung att börja smida planer.

Först ut är Intel, som tänker öppna ett forsknings- och utveclingsbolag med omkring 200 ingenjörer. En talesperson för Intel säger till Reuters att rekryteringen har påbörjats, men att själva bolaget ännu inte kommit igång. Både hård- och mjukvaruingenjörer står på Intels önskelista.

Intel och Nokia har under det senaste året samarbetat kring Linuxplattformen Meego, men efter avtalet med Microsoft har Nokia dragit sig ur det samarbetet. Dock har Nokia lovat att senare i år börja sälja minst en Meegobaserad mobil.

Nokia har tidigare sagt att bolaget kommer att ge detaljerad information om sina personalminskningar innan slutet av april.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)