JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Prevas dubblar vinsten
När inbyggnadskonsulten Prevas släpper årets första kvartalsrapport är det genomgående trevliga siffror som redovisas. Vinsten hamnade på 11,1 miljoner kronor, vilket är klart mer än en fördubbling jämfört med motsvarande kvartal i fjol.
Prevas senaste kvartalet resulterade i en försäljning på 155,4 miljoner kronor, upp från 132,6 miljoner motsvarande kvartal i fjol, och ett resultat efter skatt på 11,1 miljoner, också ett rejält snäpp upp från fjolårets 4,5 miljoner.

Det starka resultatet förklaras först och främst av en ökad beläggningsgrad samt något högre timtaxor. Samtidigt är utmaningen nu att möta den växande efterfrågan på företagets tjänster genom rekrytering av nya medarbetare, kommenterar biträdande vd Mats Åström i rapporten.

Tittar man närmare på företagets två affärsområden kan man konstatera att industrisystem fortsätter att leverera ett starkt resultat, likt i fjol.

Det andra affärsområdet – produktutveckling – har däremot haft det tufft under en längre tid. I rapporten understryker dock Mats Åström att förbättringsarbetet som lagts ned under 2009 och 2010 nu har gett resultat. Den svenska och danska ledningsgruppen har tillsammans med medarbetarna lyckats vända en negativ trend till en fungerande verksamhet. Samtidigt fortsätter nysatsningar i Norge och Indien som planerat.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)