JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. KA Elektronik fyller på kassan
Kontraktstillverkaren KA Elektronik i Åtvidaberg har under sommaren fyllt på kassan med 6,95 miljoner kronor.
KA Elektronik grundades för 20 år sedan men tog ett rejält kliv omsättningsmässigt för tre år sedan i och med förvärvet av delar av Partnertechs elektronikverksamhet i Åtvidaberg. Men den kraftiga expansionen ledde till växtvärk, förluster och betalningsanmärkningar. I början av januari breddades ägarkretsen genom att  företaget tog in 10 miljoner kronor från Almi Invest, tre privata investerare liksom den tidigare ägaren Krister Gustafsson. Dessutom ställde banken upp med utökade lånegarantier (länk).

Men fortsatta förluster under första kvartalet har tvingat företaget att fylla på kassan ytterligare under sommaren. Tillskottet på 6,95 miljoner kronor kommer förutom från de befintliga ägarna även från vd:n Thomas Lundell och Fyrvaktaren AB.

– Hösten ser ljus ut. Vi går in i det andra halvåret med en mycket stark orderbok samt en intressant projekt- och offertstock hos både existerande och nya kunder. Vi ligger för närvarande på en årstakt motsvarande 83 miljoner kronor i fakturering, skriver Thomas Lundell i ett pressmeddelande.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)