JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Microsoft stämmer Motorola

I kölvattnet av Googles bud på Motorola Mobility har Microsoft lämnat in en stämning mot Motorola för patentintrång på sju punkter. Motorola tänker försvara sig och planerar motstämningar.
Enligt stämningsansökan som lämnades in till USA:s internationella handelskommission i förra veckan vill Microsoft att domstolen förbjuder Motorola Mobility att importera och sälja sex olika mobilmodeller, däribland storsäljarna Droid 2 och Droid X. Detta då Microsoft menar att dessa mobiler utnyttjar teknik som täcks av sju av företagets patent. Patenten handlar bland annat om synkronisering av epost och visning av batteriets laddningsnivå.

Microsoft ger sig därmed in i mobilvärldens patentbråk med förnyad kraft. Ambitionen är förstås att skadeskjuta Motorola innan Googles köp av bolaget går igenom. Den affären tydliggjorde ju att de stora stridslinjerna i mobiltelefonvärlden numera går mellan Microsoft, Google och Apple.

– Vi har en skyldighet gentemot våra anställda, kunder, partner och ägare att skydda vår intellektuella egendom. Motorola inkräktar på våra patent och vi är övertygade om att handelskommissionens beslut blir i vår favör, säger Microsofts chefsjurist David Howard i ett pressmeddelande.

Motorola har tagit upp den kastade handsken.

– Vi kommer att försvara oss intensivt mot Microsofts affärsstrategiska patentattack. Vi har vidtagit juridiska åtgärder själva, både i USA och i Europa, för att bemöta Microsofts storskaliga inkräktanden på Motorola Mobilitys patent, säger Motorolas talesperson Jennifer Erickson till nyhetsbyrån Bloomberg.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)