JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Troll köper 2000 Nokiapatent

Troll köper 2000 Nokiapatent

Företaget Mosaid Technologies, ett så kallat patenttroll, har köpt sin mindre branschkollega Core Wireless i Luxemburg som äger 2000 patent inom trådlös kommunikation som ursprungligen utfärdats till Nokia.
Det är inte bara storaktörerna i mobilbranschen som dammsuger marknaden på patent. Även bland så kallade patenttroll, företag som utan annan verksamhet lever på att äga och licensiera teknikrättigheter, och vidta de mått och steg som krävs för att den äganderätten efterlevs, är en stor och relevant portfölj viktig.

Luxemburgbaserade Core Wireless Licensing äger cirka 2000 patent som Nokia sålt till dem för många år sedan. Av dessa bedöms runt 1200 vara nödvändiga för mobila nätverk. De övriga består av patent kring implementering av trådlös teknik.

När Mosaid nu köper Core Wireless är affären också ett sätt att gardera sig mot att själv bli uppköpt. Ty så fiffigt är uppgörelsen skriven att Core Wireless får leva kvar som ett helägt dotterbolag med villkorad rätt att på egen hand säljas till högstbjudande om Mosaid skulle bli föremål för förvärv. Vilket är klart möjligt då ett ännu större patenttroll, amerikanska Wilan, kastat sina lystna blickar på just Mosaid. Allt enligt nyhetsbrevet Cellular News.
 
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)