JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Kontraktstillverkaren Orbit One har börjat göra produkter för finska Netcontrol i den fabrik i Karlskrona som det finska företaget nyligen köpte av konkursade Radius Sweden.
– Vi har startat upp tillverkningen i Karlskrona och har runt 15 personer igång i tillverkningen. Vi hanterar hela tillverkningskedjan, från inköp av komponenter, ytmontering av kretskort och enhetsmontering till leverans direkt till Netcontrol, berättar Orbit Ones vd Christer Malm i ett pressmeddelande.

Netcontrol är ett finsk företag som gör produkter till elverk, fjärrvärmeverk, kraftbolag och energikrävande industrier. Efter konkursen för Radius Sweden i Karlskrona köpte Net Control delar av verksamheten där, och har nu gett Orbit One i uppdrag att stå för tillverkningen.

– Samarbetsavtalet med Netcontrol innebär även att ett antal arbetstillfällen räddas i Karlskrona och att viktig kompetens tas tillvara, kommenterar Malm.

Orbit One har huvudkontor i grannstaden Ronneby, och därtill produktionsenheter i Stockholm och Kalix samt i Ryssland och Polen.
MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)