JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Första foundryt till 28 nm
Det Taiwanesiska foundryt TSMC rapporterar att de nya 28 nm-processerna nu är så stabila att företaget börjat kommersiella volymleveranser.
TSMC är världens klart största fristående leverantör av integrerade kretsar och företaget har tagit fram fyra olika smaker av 28 nm-processen. Den kommer i en prestandaoptimerad variant kallad 28HP (Hight Performance), en mellanvariant med både låg effektförbrukning och bra prestanda kallad 28HPL (High Performance Low Power), en variant där låg effektförbrukningen satts i första rummet kallad 28LP (Low Power) och slutligen en variant för mobiltelefoner och liknade produkter kallad 28HPM (High Performance Mobile Computing).

Det är de tre först processerna som nu går i kommersiella volymer. Den sistnämnda når dit i slutet av året.

Hittills har företagets kunder gjorts över 80 tape-out:er för någon av 28 nm-processerna och TSMC konstaterar nöjt att uppstarten gått fortare än med den föregående 40 nm-processen.

Företaget tackar sina kunder för hjälpen och i dagens pressmeddelande nämns bland annat FPGA-rivalerna Altera och Xilinx liksom processorleverantören AMD och mobilkretsgiganten Qualcomm.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)