JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Statssekreterare inviger SEE-mässan
Branschmässan SEE, den 17-19 april i Kista kommer att invigas av Håkan Ekengren som är statssekreterare på näringsdepartementet.
– Näringsdepartementet spelar en nyckelroll i att skapa förutsättningar för elektronikbranschens utveckling och det känns därför både naturligt och hedrande att att Håkan Ekengren kommer att inviga S.E.E., som ju är Nordens största mötesplats för industriell elektronik, säger projektledaren Magnus Eriksson i ett pressmeddelande.

Efter invigningen kommer Håkan Ekengren att delta i en paneldebatt där temat är framtiden för svensk elektronikindustri.

– Den industriella elektronikbranschen med dess många företag utgör en förutsättning för mycket av svensk industri. Vi har en bra grund men det finns också många hot, som exempelvis brist på framtida kompetens, minskade satsningar på forskning och utveckling, samt flytt av produktion till låglöneländer, säger Lena Norder som är vd i branschorganisationen Svensk Elektronik.

Mässan är fullbokad sedan en tid tillbaka med cirka 200 utställare och det finns en väntelista med förhoppningsfulla företag.

– Förutom från våra nordiska grannländer, kommer utställare från flera europeiska länder. I år kommer vi även att välkomna utställare från Asien då Taiwan samlar ett antal företag i en egen paviljong, säger Magnus Eriksson.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)