JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Från gruvor till mems
Kinseiska Hanking Group – ett konglomeratet med verksamt främst inom gruvindustrin – har satt spaden i jorden till en stor mems-fabrik i Kina. Här ska sensorer, exempelvis gyron och accelerometrar, samt mems-mikrofoner tillverkas redan om två år.
Idag importeras så gott som alla mems-kretsar som används i elektronikprodukter tillverkade i Kina. Det vill Hanking Group ändra på genom sitt nyskapade dotterbolag Hanking Electronics, som just börjat bygga en mems-fabrik i Shenyang  i Kinas nordöstra hörn.

Den nya mems-fabriken väntas kosta 467 miljoner dollar att bygga och de första kretsarna ska vara redo att  tillverkas år 2014.

Tanken är att fabriken ska vara kompatibel med 300 mm-skivor (wafers) redan vid start, även om man till en början kommer att installera utrustning för 200 mm-skivor.  

Doug Sparks, en mems-veteran som arbetat med mikromekanik sedan mitten av 1980-talet, först på  Delphi och därefter på Integrated Sensing Systems, har engagerats av Hanking i uppbyggnaden av den nya verksamheten.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)