JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mentor petar Icahns hantlangare
EDA-företaget Mentor har manövrerat ut två av de tre personer som företagsaktivisten Carl Icahn placerade i företagets styrelse i fjol.
Det var i början av februari 2011 som Carl Icahn seglade upp som storägare i Mentor med lite drygt 15 procent av rösterna (länk). Han ansåg att bolaget var undervärderat och att det borde säljas eller styckas. Någon vecka senare lade han ett bud på hela bolaget värt 1,9 miljarder dollar. Budet avvisades dock av ledningen som ansåg det ekonomiskt bättre för ägarna om bolaget förblev oberoende och börsnoterat.

Carl Icahn lyckade dock få in tre ledamöter i företagets styrelse, däribland Synplicitys tidigare vd Gary Meyers (länk).

Styrelsen väljs för ett år i taget och när nomineringstiden inför årets bolagsstämma gått ut står det klart att Gary Meyers och Jose Maria Alapont inte kommer att väljas om, skriver nyhetssajten oregonlive.com.

Carl Icahn har reagerat med att skicka ett öppet brev till Mentor där han bland annat skriver att händelsen inte kommer att passera obemärkt (länk)

Under året som gått har det åtminstone utåt sett inte hänt något omvälvande på Mentor. Omsättningen klättrade sakta uppåt och passerade för första gången en miljard dollar och företaget har sålt av sin C-syntes (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)