JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Coromatic växer med reservkraft
Brommaföretaget Coromatic – vars affärsidé är fysisk it-säkerhet för skydd av hårdvara, system och information – köper danska Atek Teknik med bas i Roskilde. Företaget är specialiserat inom bland annat reservkraft och UPS.
Coromatic vill växa i Norden inom säker kraftförsörjning, nätverkskommunikation och datacenter, liksom att säkra verksamhetskritiska fastigheter. Atek –  med 60 anställda och drygt 150 miljoner svenska kronor i omsättning –  kompletterar det svenska företaget väl.

– Vi har under en längre tid velat expandera och etablera oss i Sverige. Tillsammans med Coromatic Group få vi nu möjlighet att göra just det, säger Peter Aaby, vd på Atek i ett pressmeddelande.

Affären kräver godkännande från den danska konkurrensmyndigheten. Om den går i lås kommer Coromatic att ha 335 anställda och nå en omsättning på drygt en miljard kronor.

– Vi ska fortsätta att växa, både organiskt och genom förvärv, och kommer i framtiden även att snegla utanför Nordens gränser, säger Maths Waxin, koncernchef på Coromatic Group, i ett pressmeddelande.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)