JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Säkrare väderprognoser med tusentals mobilappar
Den snabba utvecklingen av små sensorer I smarta mobiler har öppnat en ny dörr för meteorologerna. Nu finns det en Androidapp som mäter och rapporterar lufttrycket där du befinner dig.
Det är ett amerikanskt forskarteam vid University of Washington som tagit initiativ till att skapa en lufttrycksapp för smarta Androidmobiler inbyggd trycksensor.

Professor Cliff Mass vände sig till den kanadensiska apputvecklaren Cumulonimbus som tog fram Androidappen Pressure Net som fungerar på mobilerna Galaxy S3, Galaxy Nexus, Galaxy Nore, Nexus 4 och på surfplattorna Nexus 10 och Motorola Xoom.

Den nya appen Pressure Net rapporterar i realtid in lufttrycksförändringarna till forskarna på institutet för atmosfärisk vetenskap vid Washingtonuniversitetet, som på så sätt hoppas kunna förutspå svåra oväder med större säkerhet än i dag.

Förra veckan samlade Pressure Net in 4 000 observationer i timmen. Huvuddelen kom från användare i nordöstra delen av USA där de stora städerna ligger.

Men professor Mass vill ha fler användare i mellersta USA, där de stora ovädren drar fram med förödande resultat för byggnader, människor och djur.

Länk till Pressure Net.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)